KLANTERVARINGEN

''De emmer liep over''

Petra was gewend in haar werk en leven altijd door te gaan. Ze ging voorbij aan haar gevoel.

 

''Er is een moment voorgevallen waar “de emmer overliep”. Dit uitte zich in veel (voor mij niet direct verklaarbare) emoties. Toen besefte ik dat het verstandig was om hulp te zoeken.  

Het coachtraject zorgde dat Ik dus heel snel mijn gevoel terug heb gevonden.

Het heeft mij gebracht dat ik beter naar mezelf luister en daarbij dat ik keuzes kan maken met mijn gevoel en niet alleen maar met mijn verstand. Dat houdt dus in dat ik liever ben geworden voor mezelf.

 

Ik koos voor Louise omdat zij een wandelcoach is, dichtbij mij in de buurt. 

Het leek mij fijner om tijdens een wandeling te praten in plaats van zittend op een stoel in een kamertje Ik wilde graag geprikkeld  worden om uit de levensstijl van “hup en door” te komen en mijn gevoel terug te vinden.

Louise gaf me het gevoel dat ik er mocht zijn en liet  mij zelf dingen inzien.

Dat zorgde ervoor dat ik het gevoel had dat ik het echt zelf aan het doen was en dat jij mij alleen de weg wees en geen dingen oplegde. 

Als ik toch een beetje terugval dan denk ik na welke oefening ik kan terughalen om prikkels te verminderen en rustiger te worden''.

 

Zou je wandelcoaching aanbevelen aan een collega of vriendin?

''Ja, vooral het concept wandelcoaching zou ik aanbevelen omdat voor mij ervoor gezorgd heeft dat ik op een ontspannen en vrije manier mijn gevoel kon uiten''.

 

Ellen kwam plotseling thuis te zitten en kwam tijdens de wandelcoachsessies erachter dat het minder goed met haar ging dan ze dacht....

 

''Door uitval in werk werd mij de mogelijkheid geboden om met Louise op pad te gaan. 

Ik heb twee trajecten bij haar gevolgd; Stevig in je schoenen & Koersen op vitaliteit. 
De uitval van mijn werk vond ik heel spannend, wat gaat er nu gebeuren? Alsof je valt en je niet weet hoe diep de val zal zijn. Door mijn wandelingen met Louise kreeg ik grip op dit proces, leerde ik wat er gebeurde.  

 

 

 

We zijn samen gaan verkennen welke activiteiten mij kalmeerde, waar ik over mijn grenzen ging en waar ik juist energie van kreeg.  
Dit onder de kalme en vriendelijke begeleiding van Louise.  
De coachende opdrachten en vragen maken dat je een zelf onderzoekt wat voor jou werkt. 
Ik heb voldoende handvatten gekregen om zelf dit traject te vervolgen in de praktijk. 

Bedankt!''

 

 

''Stevig geworteld en met takken uitgestrekt naar de hemel is elke boom een reminder aan mijn eigen kern''

 

Linda had haar grootste droom uit laten komen:een opleiding volgen.Daarna viel alles stil.

 

''Solliciterend op allerlei leuke banen bleef ik thuis op de bank zitten en raakte ik steeds meer gefrustreerd.

Op mijn zoektochten op het wereld-wijde-web  kwam ik steeds weer wandelcoaching tegen.

Dit voelde als een teken om hulp te zoeken om weer los te komen van die bank.''

 

''Ondanks dat ik mijn doel (het vinden van een passende baan) nog niet bereikt heb, weet ik wel beter waar deze aan moet voldoen om mij gelukkig te maken.

De ruimte van de open lucht heeft letterlijk ruimte aan gedachten en gevoelens die diep verstopt waren gegeven. En dit inzicht is een eerste stap op weg naar verbetering! Stevig geworteld en met de takken uitgestrekt naar de hemel is elke boom een teken en een reminder om vooral aan mijn eigen kern te blijven denken.'' 

 

''Je bent een hele prettige coach.

Ik vond het heel fijn dat je goed voorbereid naar de wandelingen kwam.

Hierdoor konden we verder gaan, zelfs als ik het alweer vergeten was.

Je wist op de juiste momenten de juiste vragen te stellen, zelfs als ik de antwoorden nog niet wist. 

Je gaf ruimte en suggesties, zonder het voor mij in te vullen, heel erg fijn!

En je maakte dingen inzichtelijk door het te koppelen aan de natuur, waardoor inzichten veel beter blijven hangen.

 Je hebt me d.m.v. de oefeningen heel veel inzichten gegeven die me ongetwijfeld in de toekomst nog verder zullen helpen.''

Dank je wel!

 

 

Linda

Van stress naar stevigheid en vertrouwen
Sarah had maandenlang last van stress. Nergens energie voor, huilbuien en ze had veel spanning in haar lichaam. De combinatie van haar werk als secretaresse en de zorg voor een uitwonende zoon met autisme werd Sarah te veel.
Sarah volgde een wandelcoachtraject.
Lees hieronder wat het Sarah bracht:
Wat was de reden voor je deelname aan het individuele wandelcoachtraject :"'Stevig in je schoenen''?
''Ik had erg veel last van stress door met name mijn privé situatie, de zorgen voor een uitwonende zoon met autisme. Ook was het op het werk langdurig erg druk. De combinatie maakte dat er echt iets moest gebeuren. Mijn leidinggevende verwees mij naar de bedrijfsarts. Ik ben toen op zoek gegaan naar een coach.
Wat ontdekte je tijdens de wandelingen?
Dat de overbelasting met name kwam door de privé situatie. Dat als ik zelf stevig in mijn schoenen sta niet alleen de privé situatie beter onder controle heb, maar ook de drukte op het werk.
En wat nog meer?
Dat het belangrijk is dat ik mij blijf uiten/vertel wat er speelt tegenover andere mensen. Dat het goed is regelmatig stil te staan bij wat dagelijks is om dankbaar of tevreden over te zijn.
Verder om mij bewust te zijn van energiegevers/ bijkomers en energievreters.
dat er oefeningen zijn die werken in het omgaan met lastige situaties met mijn zoon, maar ook in de omgang met andere mensen.
Wat pas je toe in je jouw leven?
Ik probeer regelmatig stil te staan bij de goede dingen. Ik pas het ''wortelen'' nog toe.
En ook mijn tuin visualiseer ik nog regelmatig.
Ik vond het in ieder geval heel prettig om te wandelen. Fijn om steeds te beginnen met een basiswandeling. Dat gaf gelijk al rust.
Het verbaasde mij af en toe dat de oefeningen, die soms wat vreemd over kwamen, zo goed werken.
Ook prettig om iedere keer af te sluiten met een kopje thee.
Wat ik ook heel fijn vond, is dat je kennis hebt over autisme.
Ik voelde mij begrepen en hoefde daarover niets uit te leggen/ toe te lichten.
 

 

Van Burn-out naar bodem onder je voeten

 

Nelleke kreeg maar geen grip op haar burn-out, kon niet tot rust komen en wist niet waar te beginnen om te herstellen. Het was de natuur en het wandelen waardoor Nelleke steeds meer rust en hernieuwde energie kreeg. Zij maakte verbinding met haar gevoel en gooide het roer om in haar werk.

 

Nelleke ervaarde door de wandelcoaching:

“Meer rust, handvatten om op terug te vallen op momenten dat ik het nodig heb, het heeft me vooral doen voelen en ervaren. Iets wat ik nauwelijks meer kon. Ik heb letterlijk weer bodem onder mijn voeten leren voelen. Juist deze brug was voor mij goud waard. De brug vanuit mijn hoofd, weer voelen. Louise kon voor mij de vertaalslag maken, door de mooie natuur als medium in te zetten. Zij heeft daarmee ook weer mijn creativiteit geprikkeld, iets wat ook helemaal naar de achtergrond was geraakt.’’

 

‘’Wat voor mij zo goed werkte was het lopen, niet stilzitten, maar naast elkaar lopen, dat praat makkelijker. En de natuur gaf zoveel mooie beelden, metaforen en soms gewoon cadeautjes (bijvoorbeeld ineens een stevige kei ontdekken, of een prachtig kapelletje op een heuvel). Het was heerlijk om letterlijk te voelen, de wind in je haar, de regendruppeltjes op je huid, maar ook voelen hoe de bodem onder je voeten veranderde van asfaltpad naar zachte bosbodem. Weer voelen en ervaren, uit het hoofd. Soms ook letterlijk je grenzen voelen en ervaren, dat wat je niet in woorden kon duiden, werd ineens duidelijk door het letterlijk te gaan voelen.

 

De basiswandeling, even een mindful moment om stil te staan. Deze basis wandeling gebruik ik nu nog dagelijks om even rust te pakken. Maar ook de metaforen in de natuur; kies een boom uit die voor jou symbool staat. Dat werkte voor mij erg goed om dingen te visualiseren, daardoor ging ik uit mijn hoofd, en beleven hoe iets voor mij voelde.’’

 

 

''Bedankt voor je luisterend oor, je goede advies, je prettige luisterhouding, je rustige aanwezigheid, je steun, het soms letterlijk bij de hand nemen, mij leiden toen ik het nodig had, mij loslaten toen ik er aan toe was! en uiteindelijk liet jij me zelf mijn route kiezen, precies wat ik nodig had!''.

 

 

 

‘Zo kan het niet langer’

Op een dag werd Hanneke wakker en dacht:'' zo kan het niet langer''

 

 Ik was moe, niet uitgerust en had totaal geen zin om aan de dag te beginnen. Ik wilde op zoek naar meer rust in mijn leven en werk zoeken dat beter bij me paste. 

De afgelopen jaren wist ik diep in mijn hart wel dat het niet goed met me ging en dat ik iets moest veranderen, maar ik wist eigenlijk niet hoe.

 

Heel toevallig zag ik toen jouw aanbieding voor een gratis sessie op Facebook en ik heb me toen gelijk aangemeld.

 

"  Door de oefeningen en de gesprekken neemt de gedachtenstroom minder het voortouw in keuzes. Ik kan nu werk dat ik heel rationeel altijd ‘leuk’ vond en dat heel goed betaalde veel makkelijker afwijzen zonder dit voor mezelf uitgebreid te moeten verantwoorden. En inmiddels is er zelfs werk voor in de plaats gekomen dat heel goed voelt (én goed betaald ).

    Ik voel beter wanneer iets of iemand een grens overschrijdt en kan beter zeggen wat ik wel en niet wil. Het is nog vallen en opstaan, maar het begin is gemaakt.

 

   Het lukt me om beter voor mezelf te zorgen. Ik doe geen werk meer dat me heel veel energie kost, ik rust beter uit en voel me daardoor fitter en blijer''.

 

''  Het wandelen werkte goed (met name letten op je voeten op de grond, je schouders, kaken en adem)''.

 

  Wat verder voor Hanneke werkte:

 

   ''Het praten met jou en de feedback die je gaf op wat ik vertelde.

   Je openheid, je eerlijkheid en je vriendelijkheid en zachtheid waarmee je dingen benadert.

   De oefeningen in de natuur. Zoals de bomen die dingen symboliseren of inzicht geven in waar je nu staat. 

   De bewustwording om na te denken ‘wat wil ik?’ in plaats van toe te geven aan allerlei gedachten zoals ‘stel je niet aan’, ‘doe het nou maar gewoon’, ‘je moet toch geld verdienen’ of ‘het is voor de ander fijn als ik deze klus klaar/les overneem''.

 

  " Het was ontzettend fijn dat jij de laatste maanden letterlijk af en toe naast me liep. Het was namelijk niet altijd makkelijk om afscheid te nemen op zoveel plekken en van zoveel dingen, maar jij gaf me het zetje om door te zetten en ook handvatten om het vol te houden. Ik heb het gevoel dat ik nog aan het begin sta en dat ik nog heel veel moet oefenen en vallen en opstaan, maar ik heb wel duidelijke richtlijnen waar ik me aan vast kan en wil houden. Ik had nooit kunnen denken dat ik van zowat opgebrand, naar fit en enthousiast over de toekomst zou kunnen gaan in slechts een paar maanden tijd. Dankjewel!''.

Floor zegt over een coachwandelsessie:

''Het heeft mijn ogen en hart geopend. De oefeningen tijdens de wandeling, werken nog steeds door en heeft me in mijn kracht gezet.''

''De oefeningen werkten goed. Jouw fijne, warme energie zorgt ervoor dat je je hart opent. Jouw energie draagt vertrouwen. Het heeft me verbaasd, dat ik totaal niet in de gaten had, waar ik in het bos/natuur liep, ook al is het een bekende omgeving.

Dat zegt mij, dat je me helemáál meegenomen hebt in de sessie. Plaats en tijd waren even weg. Dat zegt iets over jou!! Jouw begeleiding en goede energie neemt je mee in je innerlijke reis!!!

Door het denken uit te schakelen, gaat je hart open en dat gebeurde in de sessie op basis van jouw vertrouwen dat je me gaf en geeft.''

 

 

Een coachwandelsessie leverde Marieke Rust, bewustwording en inzicht op.

 

Ik ondervond hoe belangrijk het is je stappen heel bewust te zetten, ook in mijn eigen leven, met z'n heuveltjes, kuilen, en obstakels".

 

''Het samen oplopen, de open vraag stelling van de coach, de natuur in het gesprek mengen: tuin bekijken en m'n eigen tuin gaan visualiseren, compositie maken, 'spullen' zoeken, rugzak vullen en legen,  door daar bij mijn uitgekozen plaatsen een begin te maken met 'los te laten' , te ervaren door onder een grote boom te staan dat dat echt niet zo eng is. Dat het juist een beschermend en veilig gevoel kan geven....''

 

''Je houding en spraak waren rustig en duidelijk. Het gebruik maken van metaforen sprak mij zeer aan. Je opdrachten qua compositie maken en je rugzakje dragen, vullen en legen waren confronterend en verhelderend. Zoals ik je heb mogen meemaken, was heel prettig en vertrouwd.''

''Je bent een gelukkig mens en jouw medeleven door je blik en door je hand op mijn schouder waren heel waardevol X."

 

''Vanuit deze positieve ervaring zal ik vaker een sessie willen ondernemen (met mezelf) Zeker in de natuur in beweging zijn.

Ik wandelde al regelmatig, maar nu ga ik het elke dag doen. Is heel goed voor mijn innerlijke gezondheid! ''.

Henri over de Stiltewandeling:

Voor mij was de stilte (bos) wandeling een heerlijke manier om te landen in een omgeving die voor mij goed aanvoelt. Met een vriendelijke stem wordt je geholpen door meditatie je lijf en geest te laten zijn waar je bent. Gedurende de wandeling wordt je door middel van vragen aan het voelen, denken of zien gezet. Bedankt voor het lezen van mijn beleving.

 

Met vriendelijke groet,

 

Henri

 

Karin : '' Een stiltewandeling is een investering voor jezelf!''.

 

Samen met Louise en een andere deelnemer gingen we op pad in Park Zypendaal.

Ik kende Louise en de andere deelnemer niet. Dat was wel fijn, omdat je dan "blanco" kunt instappen.

Tijdens de wandeling gaf Louise af en toe een soort aanwijzing.

Ik noem het eigenlijk een stukje bewustwording in het hier en nu.

Even een oefening om je wortels te aarden in de grond.

De natuur oordeelt niet, was een hele mooie. Hoe fijn is dat in deze maatschappij!

En kijk naar de schoonheid om je heen. Dit ervaart natuurlijk ieder op zijn eigen manier.

Met de wandeling loop je je hoofd leeg.

Het leek onwennig, omdat ik niemand kende en niet wist wat er ging gebeuren, maar dat was het juist niet!

Ik ervaarde juist een hele prettige energie!

Terwijl ik heel erg gevoelig ben voor energieën die negatief of verstikkend zijn.

Nou, met de stiltewandeling helemaal niet! Louise kwam bij mij heel erg prettig over. Een fijne, warme en rustige vrouw. Een fijne stem om naar te luisteren. Héél liefdevol!

De stiltewandeling heeft me veel gebracht.

Ik had heel erg veel ballast mee, maar dat en het slechte weer, weerhieldt me niet om niet te gaan. Juist dan moet je wel gaan!

Ik voelde me " verlicht" door de wandeling.

Dat je er mag  ZIJN  en onderdeel uitmaakt van het universum.

Dit klinkt misschien heel zweverig, maar dat is het absoluut niet. 

Gewoon geaard met je wortels in de  "aarde".  Dat nam ik mee in mijn hectische leven. Er gingen weer balletjes rollen! Energieën en inzichten die je weer mee kon nemen in je rugzakje.

De " stilte" zorgt er ook voor dat je elkaar positieve energie meegeeft.

Na afloop hebben we kort nagepraat over hoe je de wandeling  hebt ervaren.

Bijzonder om open te staan voor ieders beleving in een setting waarbij je elkaar nog nooit ontmoet heb!

Stiltewandeling: zie het als een investering in jezelf!

 

Een lieve groet,

Karin

 

 

 

Emma : "' Klaar voor een volgende stap''.

 

Emma werkt met veel plezier in de kinderopvang. De laatste tijd voelt ze zich moe en onrustig.
Ze vertelt dat er onduidelijkheden zijn op haar werk, wat betreft het contract.
Het heeft een aantal consequenties wanneer Emma voor het een dan wel voor het ander contract kiest. Emma vindt het moeilijk om een juiste keuze te maken.

´´Louise vraagt mij wat meer te vertellen over mijn werkzaamheden.
Tussendoor stelt ze een aantal vragen zoals: “Waar word je blij van?”, “ Wat heb je nodig om goed te kunnen functioneren ?”, “Wat betekent het voor jou wanneer je geen vaste groep hebt en wat betekent dat voor je creativiteit?”, “Hoe belangrijk zijn collega’s voor je?”, enz. Ik ervaar veel ruimte,( letterlijk in de natuur en) in het gesprek en aandacht om mijn verhaal te kunnen doen. Het is fijn om te ervaren dat iemand ECHT naar je luistert. Doordat Louise doorvraagt en vervolgens in een aantal rake zinnen samenvat wat ze gehoord heeft en mij dat vervolgens teruggeeft , komen we snel tot de kern.
Het helpt me verder. Daarmee lijkt het ineens duidelijk en vanzelfsprekend om de juiste keuze te kunnen maken.


Plots maakt Louise mij opmerkzaam op een roofvogel die ons op korte afstand nadert. Is het een buizerd of een torenvalk, we weten het niet maar de openslaande vleugels geven mij een gevoel van vrijheid……..

 

Ik voel me opgelucht en klaar voor een volgende stap.
Ik heb de wandeling als heel waardevol ervaren. Het gemak en de liefde waarmee Louise met je meeloopt, geeft vertrouwen en je voelt je gesteund! Voor een ieder, zou ik zeggen!”